Over ons

Het North Frisian Percussion Corps (NFPC) is een unieke en energieke groep jonge muzikanten en colorguard. Het NFPC maakt deel uit van de Nederlandse top corpsen. Het NFPC zoekt altijd de balans tussen 'plezier' en 'presteren'. Met hun oneindige enthousiasme weet het NFPC het publiek te vermaken met een show waarin bekende melodieën en ritmes ten gehore worden gebracht.

2017 is een bijzonder spannend jaar voor Het North Frisian Percussion Corps (NFPC) uit Dokkum. Voor het showcorps staan er een aantal belangrijke wedstrijden op het programma waaronder het Open Nederlands kampioenschap show (ODSC) in Assen, de Rasteder Musiktage (open Europese kampioenschappen) in Duitsland en het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.

Springlevend
Dit jaar viert het NFPC hun 60-jarig jubileum en is nog altijd springlevend. Het korps bestaat momenteel uit 28 leden waaronder 10 leden van de colorguards. Nieuw bij het NFPC is een groep van 12 jonge slagwerkers onder de naam BoniBeatz. Zij kunnen er voor zorgen dat op elke locatie een muzikaal feestje wordt gebouwd, zowel binnen als buiten. Het NFPC maakt deel uit van de Nederlandse top corpsen en zoekt altijd de balans tussen 'plezier' en 'presteren'. Met hun oneindige enthousiasme weet het NFPC het publiek te vermaken met een show waarin bekende melodieën en ritmes ten gehore worden gebracht.

Wereld Muziek Concours
Het North Frisian Percussion Corps zal in het eerste weekend van het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade te zien zijn met de show Se7en! De muzikanten van het NFPC zullen het opnemen tegen 250 orkesten, afkomstig uit meer dan 30 verschillende landen verdeeld over vijf continenten. Met hun vaak kleurrijke presentaties laten zij zien en horen, hoe muziek de meest uiteenlopende bevolkingsgroepen internationaal verbindt. Deelname aan het WMC is absoluut niet vanzelfsprekend. Om überhaupt mee te doen moet je behoren tot de top corpsen van de wereld. In 2013 behaalde het North Frisian Percussion Corps op het WMC Kerkrade de tweede plaats met 88,52 punten. 

Repeteren
NFPC is al druk aan het repeteren voor de 18e editie van het befaamde Wereld Muziek Concours. Zo worden er in aanloop van het WMC speciale trainingsweekenden gehouden. Ook zal het NFPC op zaterdag 29 april mee doen aan een echte try-out in Sneek. Alle noordelijke korpsen laten daar hun nieuwste product aan elkaar, en aan het grote publiek zien. Het evenement, dat heel toepasselijk ‘Take One’ heet, is voor de showkorpsen de eerste grote testcase voor het WMC.

Het North Frisian Percussion Corps staat garant als een waardevolle vertegenwoordiger en een fijne afwisseling op taptoes, streetparades alwaar het brassgeluid veelal de boventoon voert. Het North Frisian Percussion Corps repeteert op dinsdagavond van 19.30 tot 22.00 uur en op de vrijdag om de week op de even weken van 19.30 tot 22.00 uur.

AGENDA

23 februari 2019

Indoor Percussion Contest Almere