<< Terug

Zilver voor North Frisian Percussion Corps in Kerkrade

Datum: 10 juli 2017Zilver voor North Frisian Percussion Corps in Kerkrade

KERKRADE – Afgelopen week reisde het North Frisian Percussion Corps (NFPC) uit Dokkum af naar Kerkrade. Daar vindt deze maand het Wereld Muziek Concours (WMC) plaats. Na maandenlang keihard trainen, stond het NFPC weer in het stadion van Roda JC. Een geweldige ervaring op zich en enorm indrukwekkend om als klein korps je show te mogen doen in zo'n prachtig groot stadion.

Met een spanningsboog die tot zijn max was gekomen, zette het NFPC hun beste versie van hun show 'Se7en' ooit neer, oprecht kan gezegd worden dat elk lid zelfs meer dan het maximale heeft gegeven tijdens dit moment. Onder luid applaus verliet het NFPC na hun show het veld, alwaar vervolgens de ontlading los kwam. Tranen van blijdschap, trots, pijn, vermoeidheid.. en het idee dat dit avontuur nu echt afgelopen was.

Met een enorm goed gevoel kwamen alle leden, crew en supporters terug bij de vrachtwagens. Een show die nóg beter was dan in Assen en Rastede, het harde trainen van de afgelopen dagen hadden zijn vruchten zichtbaar afgeworpen. Vol spanning maakte men zich klaar voor het moment waarop de punten bekend gemaakt zouden worden. De show van het NFPC werd door de jury gewaardeerd met 71,67 punten. 

Met lagere punten dan verwacht, maar met een schitterende zilveren medaille op zak kon het NFPC trots het stadion verlaten. Het was een prachtig avontuur en iedereen had er enorm van genoten. We kijken vol trots terug wat ons kleine clubje uit het hele hoge Noorden bereikt heeft. We willen iedereen enorm bedanken voor al die support, voor het aanmoedigen vanaf de tribunes en voor het meeleven in mooie maar ook minder mooie situaties.

Kijk voor meer informatie op www.nfpcdokkum.nl. 

AGENDA

23 februari 2019

Indoor Percussion Contest Almere