<< Terug

Trots op de Admiraliteitsdagen

Datum: 5 september 2016Trots op de Admiraliteitsdagen

DOKKUM - Het North Frisian Percussion Corps (NFPC) is bijzonder trots op hun aandeel aan de Admiraliteitsdagen in Dokkum. Vrijdagavond werd tijdens de Night of the Praams samen met het Admiraliteitsorkest onder leiding van Sjoek Nutma het nummer ‘They don’t care about us’ van Michael Jackson ten gehore gebracht. Samen met de leden van showband Domuko en de Guards werd het mooiste drijvende podium van Noord-Nederland betreden midden in de binnenstad tussen tientallen authentieke schepen en een uitzinnig publiek.

Later op de nacht werd de trommels door de slagwerkers opnieuw omgehangen. Na half twee in de nacht, terwijl de muziek op de verschillende podia eindigde, ging het feest nog een uurtje door met de leden van het NFPC. Midden in de binnenstad werd spontaan een optreden gegeven. Een geweldig succes wat het nog aanwezige publiek zeker kon waarderen. Het werd één groot feest!

Zaterdag stond het optreden gepland op de Markt tijdens de Tosta Festival. De Tosta-band, een gelegenheidsband met muzikanten uit de zeven Tosta regio’s waaronder ook het NFPC speelden het dak van de hemel. Het publiek stroomde met grote getallen aan en ging helemaal uit hun dak met de verschillende muziek soorten. 

Tosta is een initiatief van Culturele Hoofdstad 2016 Donostia / San Sebastian en is een samenwerking tussen zeven regio’s in Europa waar een kleine taal wordt gesproken: Baskenland, Galicië, Wales, Cornwall, Ierland, Schotland en Fryslân.
 

AGENDA

23 februari 2019

Indoor Percussion Contest Almere