<< Terug

Trainingsweekend NFPC ter voorbereiding WMC

Datum: 16 mei 2017Trainingsweekend NFPC ter voorbereiding WMC

DOKKUM/BAKKEVEEN – Het North Frisian Percussion Corps (NFPC) uit Dokkum heeft een zwaar trainingsweekend in Bakkeveen achter de rug. Afgelopen weekend is er keihard gewerkt aan de show “Se7en!” ter voorbereiding van Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Er was ook tijd voor plezier, wat het totaal tot een gezellig en geslaagde training bracht. 

2017 is een bijzonder spannend jaar voor Het North Frisian Percussion Corps (NFPC) uit Dokkum. Voor het showcorps staan er een aantal belangrijke wedstrijden op het programma waaronder het Open Nederlands kampioenschap show (ODSC) in Assen, de Rasteder Musiktage (open Europese kampioenschappen) in Duitsland en het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.

Wereld Muziek Concours (WMC)
Het North Frisian Percussion Corps zal op zondag 9 juli 2017, in het eerste weekend van het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade, te zien zijn met de show Se7en! De muzikanten van het NFPC zullen het opnemen tegen 250 orkesten, afkomstig uit meer dan 30 verschillende landen verdeeld over vijf continenten. Met hun vaak kleurrijke presentaties laten zij zien en horen, hoe muziek de meest uiteenlopende bevolkingsgroepen internationaal verbindt. Deelname aan het WMC is absoluut niet vanzelfsprekend. Om überhaupt mee te doen moet je behoren tot de top corpsen van de wereld. In 2013 behaalde het North Frisian Percussion Corps op het WMC Kerkrade de tweede plaats met 88,52 punten. 

Dit jaar viert het NFPC hun 60-jarig jubileum en is nog altijd springlevend. Het korps bestaat momenteel uit 28 leden waaronder 10 leden van de colorguards. Het NFPC maakt deel uit van de Nederlandse top corpsen en zoekt altijd de balans tussen 'plezier' en 'presteren'. 

AGENDA

23 februari 2019

Indoor Percussion Contest Almere