<< Terug

Sint in Dokkum: Bijzonder mooie ervaring

Datum: 22 november 2017Sint in Dokkum: Bijzonder mooie ervaring

DOKKUM – Het kan bijna niemand ontgaan zijn… afgelopen zaterdag was de landelijke intocht van Sinterklaas in Dokkum. Het North Frisian Percussion Corps (NFPC) uit Dokkum mocht samen met Con Spirito uit Joure en de jeugd voorop voor de muzikale ondersteuning. In totaal stonden er bijna 35 muzikanten en waren er ongeveer 20 colorguards mee voor een kleurrijke aanvulling.

Duizenden bezoekers in de stad en miljoenen kijkers op de televisie, wat een bijzonder mooie ervaring om daarvoor te mogen spelen. De start van de dag was erg koud en nat. Op weg naar de intocht brak de hemel open, dat na nog amper een noot gespeeld te hebben. 

Onderweg hebben de muzikanten nog even geschuild bij de Lidl en daar ook nog even een liedje gespeeld. Helaas hield het niet op met regenen en moest de tocht worden voortgezet. Tijdens het wachten werden de korpsleden onverwacht met open armen verwelkomd door de Rabobank om daar lekker te schuilen voor de regen en op te warmen. Super aardig en gastvrij.

Toen begon het echte werk. Sinterklaas kwam aan en de kades stonden overvol met mensen. Ook op de leden van het NFPC maakte dit grote indrukken! Het publiek deed gezellig mee op de muziek en liet weten dat ze respect voor Dokkumer muziekkorps hadden in die kou en regen. Dit gaf weer positieve energie om lekker door te gaan en de mensen te vermaken met verschillende (sinterklaas)deuntjes.

Ook op tv konden mensen af en toe een blik van het NFPC opvangen, maar de muziek die het NFPC speelden was 80% van de tijd te horen op de achtergrond van de landelijke uitzending. Al met al een bijzondere ervaring waarin de waardering naar ons erg zichtbaar was vanuit het publiek.

AGENDA

23 februari 2019

Indoor Percussion Contest Almere