<< Terug

NFPC verkering met Domuko

Datum: 30 april 2016NFPC verkering met Domuko

DOKKUM – Op Koningsdag hebben twee Dokkumer showkorpsen in hun geboortestad verkering gekregen. Deze dag ging zoals traditiegetrouw van start met een aubade voor het stadshuis op de Zijl. De muzikale invulling was dit jaar voor de Stedelijke Harmonie en showcorps Domuko. Verrassend kwam Domuko samen De Zijl op met het North Frisian Percussion Corps (NFPC). Dit was tevens het tonen van een stuk samenwerking tussen beide corpsen, waarbij de hoop en verwachting is, dat beide corpsen nu verkering hebben. Mogelijk kan dit een mooi perspectief worden naar de nabije toekomst.

Slagwerkers van het NFPC & Domuko waren de toppers tijdens de middageditie van Koningsdag 2016 in Dokkum. Massaal kwam het publiek af op de ritmische klanken van deze vrolijke groep slagwerkers. Wie durfde mocht zelfs wel even een nootje meespelen. En enkele winkeliers werden verrast met een optreden in de zaak. 

Dat Dokkum zo’n enthousiaste slagwerkgroep rijk is, blijft niet onopgemerkt! De groep is inmiddels ook benaderd om op vrijdag 6 mei met ritmische klanken de “11 steden wandelaars” in Dokkum binnen te halen.

AGENDA

23 februari 2019

Indoor Percussion Contest Almere