<< Terug

NFPC straalt op koningsdag

Datum: 27 april 2015NFPC straalt op koningsdag

Het Koningsweekend was voor de muzikanten van het North Frisian Percussion Corps (NFPC), weer een druk bezet weekend. Op zondag en maandag werden optredens verzorgd in de binnenstad van Dokkum. De drumline van het NFPC wist het Dokkumer publiek tijdens een entertainende rondgang door de binnenstad van Dokkum te vermaken en de jeugd enthousiast te maken om ook eens de instrumenten uit te proberen.

Op de ochtend van Koningsdag was het dit jaar de beurt aan het NFPC om een muzikale invulling aan de traditionele aubade te geven op de Zijl. In de middag verzorgde de drumline opnieuw een rondgang door de drukke binnenstad om vervolgens publiek mee te nemen naar de Markt, alwaar de complete groep muzikanten hun Indoor Percussion show 'Mystical Traveller' aan het massaal toegestroomde publiek te laten zien. De show werd vol enthousiasme ontvangen door het thuispubliek en de muzikanten werden beloond met een groots applaus.

Na de uitvoering van de show van het NFPC was het de beurt aan de colorguards om een clinic aan het publiek te geven, om hen te laten zien wat hun sport inhoudt.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de nieuwe zomershow, waarin ook de colorguards van het NFPC weer te zien zullen zijn.

AGENDA

23 februari 2019

Indoor Percussion Contest Almere