<< Terug

NFPC naar Wereld Muziek Concours te Kerkrade

Datum: 16 november 2016NFPC naar Wereld Muziek Concours te Kerkrade

DOKKUM – Op 09 juli 2017 is het zover! Het North Frisian Percussion Corps zal in het eerste weekend van het Wereld Muziek Concours in Kerkrade te zien zijn met de show Se7en! NFPC is al druk aan het repeteren voor de 18e editie van het befaamde Wereld Muziek Concours. Overal in de wereld bereiden marching- en showbands; harmonieën, fanfares en brass bands; slagwerkensembles; dirigenten en instructeurs zich voor op hun deelname volgend jaar. Meer dan 18.000 deelnemers worden van 06 tot 30 juli in Kerkrade verwacht.

Met hun vaak kleurrijke presentaties laten zij zien en horen, hoe muziek de meest uiteenlopende bevolkingsgroepen internationaal verbindt. In totaal hebben zich ruim 250 orkesten, afkomstig uit meer dan 30 verschillende landen verdeeld over vijf continenten.

Het North Frisian Percussion Corps (NFPC) uit Dokkum is een unieke en energieke groep jonge muzikanten en colorguard. Het NFPC maakt deel uit van de Nederlandse top corpsen en zoekt altijd de balans tussen 'plezier' en 'presteren'. In 2013 behaalde het North Frisian Percussion Corps op het WMC Kerkrade de tweede plaats met 88,52 punten.

AGENDA

23 februari 2019

Indoor Percussion Contest Almere