<< Terug

NFPC met nieuwe show naar ODSC Assen

Datum: 21 juni 2016NFPC met nieuwe show naar ODSC Assen

ASSEN/DOKKUM – Het North Frisian Percussion Corps uit Dokkum kwam zaterdagavond met een trots en tevreden gevoel weer terug uit Assen. Het Dokkumer Showkorps nam daar deel aan de Open Dutch Showcorps Championships. Ondanks de harde wind en regen behaalde het NFPC in de middenklasse 82.19 punten. Voor de eerste keer werd de nieuwste show “SE7EN” opgevoerd. De juryrapporten bevestigen dat het NFPC een prima start hebben gemaakt richting het WMC van 2017.

De Dokkumers namen donkere luchten mee naar het wedstrijdveld. Buienradar liet zien dat ze het niet droog gaan houden, het begon ook flink te waaien. Toch beginnen ze aan de nieuwe show over de zeven hoofdzonden. Ondertussen regent het volop maar het NFPC blijft enthousiast aan het werk. Met twee drummajors en elektronisch versterkt frontensemble werd een boeiende show neergezet, waardoor het publiek de regen en wind lieten vergeten. 

Het ODSC Assen kent een dag- en avondprogramma waarin alle klassen vertegenwoordigd worden. Sinds januari 2016 erkent de landelijke bond de KNMO,  het 'Open Nederlands Kampioenschap' van de ODSC voor de basis- midden- en topklasse. De Open Dutch Showcorps Championships is sinds 1999 hét jaarlijks wedstrijdevenement voor showkorpsen in Nederland.

AGENDA

23 februari 2019

Indoor Percussion Contest Almere