<< Terug

NFPC en Unique leveren een topprestatie tijdens het WGI in Almere

Datum: 28 februari 2015NFPC en Unique leveren een topprestatie tijdens het WGI in Almere

Op zaterdag 28 februari 2015, namen het North Frisian Percussion Corps en Winterguard Unique uit Dokkum deel aan het WGI Europees Kampioenschap in Almere.

De dag begon met een zeer vroeg vertrek naar Almere. Aangekomen in Almere mocht het NFPC als eerste hun show, 'Mystical Traveler', laten zien aan de jury. Het NFPC deed mee in de klasse 'Marching Independent A Class'. De jury bestond tijdens deze wedstrijd uit Amerikaanse juryleden. De jury gaf 75,55 punten voor de show en dat betekende een voorlopige 1e plaats.

Om 11:49 uur was het de beurt aan Unique met hun show 'Greedy World'. Unique deed mee in de klasse 'Regional A Class' en ging de strijd aan met 12 andere groepen uit Nederland, Duitsland en Italië. De jury gaf Unique 63,15 punten voor de show. Dit betekende een 6e plaats.

Het NFPC mocht 's avonds tijdens de finals nog een keer de strijd aan gaan met de andere 6 groepen uit Nederland en Duitsland. De show werd met volle overtuiging gebracht en dat werd bekroond met een 1e plaats met 76,15 punten. Dit betekent dat het NFPC WGI Europees kampioen 2015 is.www.nfpcdokkum.nl

AGENDA

23 februari 2019

Indoor Percussion Contest Almere