<< Terug

NFPC behaalt zesde plaats in Rastede

Datum: 5 juli 2016NFPC behaalt zesde plaats in Rastede

RASTEDE (D) - Afgelopen vrijdag is het North Frisian Percussion Corps (NFPC) uit Dokkum vol goede moed afgereisd naar Rastede in Duitsland om mee te doen aan het open Europees kampioenschap show. Aan deze wedstrijden deden showbands mee uit o.a. Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden, Polen, Oostenrijk. Zaterdag waren de voorrondes. Om 18.00 uur was het NFPC de beurt om hun show Se7en te laten zien aan het publiek en te laten beoordelen door een internationaal juryteam.

De hele dag was het regenachtig maar tijdens het optreden van het NFPC brak de zon door. Er werd een dijk van een show op de grasmat neergezet door de leden van het NFPC. Er volgde dan ook een daverend applaus van het talrijke publiek en als kers op de taart volgde er een uitnodiging om volgend jaar september naar het Duitse Heikendorf te komen voor een showoptreden. Om 22.00 uur volgde de uitslag. Het NFPC behaalde 82.40 punten. Dat betekende dat het NFPC zich als 9 had geplaatst voor de finale.

Zondag om 14.00 uur was het NFPC aan de beurt voor het finale optreden. De opmars nog in de zon maar tijdens de show kwam de regen met bakken uit de hemel. Ondanks de regen gingen de leden gewoon door. Met paraplu’s boven de elektronische apparatuur werd er een sublieme uitvoering gedaan door de leden. Het publiek ging helemaal uit hun dak en na afloop en tijdens de afmars kreeg het NFPC een staande ovatie. Om 18.00 uur was de prijsuitreiking en het optreden van NFPC werd beloond met een 6 de plek met 83.98 punten. Voor het NFPC betekende deze uitslag een fantastische opsteker gaandeweg naar het WMC 2017.

De leden, CREW en bestuur kijken terug op een geweldig weekend.

Nu heeft het NFPC vakantie maar in september, tijdens de komende Admiraliteitsdagen kunt u en jullie het NFPC weer bewonderen.

© Foto's: Johan van Dekken

AGENDA

23 februari 2019

Indoor Percussion Contest Almere